Inuti mitt hjärta - på riktigt

När jag blundar kan jag känna dig. Ditt lilla hår som kittlar i min näsa och dina små fingrar som klibbas fast på min hud. Jag känner hur dina små ben klamrar sig fast runt min höft och hur ditt huvud vilar mot min axel. 
Jag hör hur du gråter, precis som de gånger jag satte ifrån mig dig.
Jag hör hur du kraxar fram ditt skratt. Världens finaste skratt.

Ibland känns det som att hjärtart bokstavligt talat ska spricka.
Jag kämpar emot kroppens reaktioner som uppstår när tankarna på dig kommer.
Jag vill tänka. Samtidigt som jag inte vill.
Det är fint.
Det är jobbigt.
Jag sväljer, jag sväljer, jag sväljer.

Jag känner en enorm kärlek.
Jag känner en enorm saknad. 

Snart måste milen krympa.
Snart.



2011-07-30 - 19:52:05

No stress, no no stress



Jag hör en klocka som tickar och blir på så sätt påmind om tiden som jag så ofta förtränger och förglömmer. Jag kommer på att den senaste tiden varit ganska tidlös för mig. Och då menar jag inte tidlös som möblerna på IKEA utan tidsfri. Tidsobehindrad, tidsren, tidsobunden, tidfrigiven, tidsbefriad, för att nämna några påhittade ord.
Jag tycker och tror mig kunna säga att jag vet att det är hälsosamt. Precis som att sova minst 10 timmar per natt, äta morötter och dagligen höja pulsen. Tycker det borde ingå i en utav riktlinjerna i boken människans väg till ett hälsosammare liv (som det säkert finns närmare 70 böcker som heter, MINST); att leva mer tidlöst. Man kommer när man kommer, gör det man ska när man vill och har möjlighet istället för att göra allt man ska OCH dessutom känna en stress inombords som tär. Usch!

När jag blir stor ska jag köpa en ö och starta ett land.
Förstår ni hur bra man kommer må där?
Det förstår jag.

2011-07-30 - 19:36:47

Barnlivet

Flicka som kom åkandes på en kickboard, ropade till sin cyklande vän:
- Varför har jag inte tänkt på detta förut?
..
- Jag blir lycklig!

Judith, mitt lilla kusinbarn, satt och åt nygrillat, något (läs:VÄLDIGT) segt kött och kämpade sig igenom det sega köttet, tittade upp och sa till oss anda:
- Det är ben i.

2011-07-30 - 15:36:54

Mycket mer än bara så

- jennycatharina, ord.

2011-07-30 - 12:53:14

Ska vi dansa i neon?

[tidpunkt: kväll / plats: systers hall / tillstånd : rörlig, påklädd / sinnesstämning : önskande / notering: finnes]

2011-07-29 - 23:48:10

I staden där jag alltid bott väcks minnen

Det är någon sorts hatkärlek jag känner inombords när jag vistas här. Hemma.
Det är väl lite utav ett småstadssyndrom i sig. Att hata, samtidigt som man ändå alltid vill komma tillbaka.
Det jag tycker bäst om just nu är att åka förbi lyktstolpen längs vägen, och se de vita tygskorskorna som hänger där runt stolpen, högt uppe i luften.
Småstad. Som sagt. Där händer inte mycket mer än så. Men det är väl kanske då man verkligen lär sig använda förmågan av att uppskatta det lilla. Som jag faktiskt gör, varje gång jag ser skorna dingla högt upp i det blå.

Idag när jag cyklade genom stan stannade jag upp. Tog tag i en stolpe som stod bredvid ett högt rutnätstaketet och lät mig balanseras på cykelsadeln. Lät blicken vila på skaterampen och åkarna. Det var precis som att jag var femton igen. Verkligen. Jag kunde känna samma känslor och tänka samma saker. För en kort stund.  Jag minns när jag själv stod på toppen utav rampen, jag och min kära vän Alexandra. Den mörka skolgården där rampen fanns var prydd utav massa små elektriska ljus som vi placerat ut över gården och på så vis skapat en stjärnhimmel, fast på marken. Det låg ljus i vattenpölarna. Överallt. Och mellan de röda skolbyggnaderna ekade skränig punk ala Charta 77.
Vi stod på toppen och såg ner. Det var inte högt, men det kändes så. Vi visste inte riktigt hur vi skulle bära oss åt och efter en stunds överläggning kom vi fram till att fortsätta vår skateboardövning på marken istället - bland alla ljus - och någon rampåkning fick vi aldrig genomfört. Jag ångrar det än. Jag ångrade det när jag stod och beundrade åkarna idag. Jag bestämde även att någon gång, inom en snar framtid, när jag inte har någonting inplanerat på ett par månader där ansikte, armar och ben behöver vara i fas, då ska jag prova. Bara för att prova. Går det så går det, går det inte så märker vi det. Men, då har jag iallafall provat och genomfört någonting jag alltid velat kunna och slipper ångra att jag aldrig ens gav det ett försök, den dagen jag andas för sista gången.

Imorgon är det fredag. Sen är det lördag. Sen är det söndag. Och sen... ja, då är det måndag.


2011-07-28 - 22:22:26

600



I am ready for love
Why are you hiding from me
I'd quickly give my freedom
To be held in your captivity

I am ready for love
All of the joy and the pain
And all the time that it takes
Just to stay in your good grace

Lately I've been thinking
Maybe you're not ready for me
Maybe you think I need to learn maturity
They say watch what you ask for 
Cause you might receive 
But if you ask me tomorrow 
I'll say the same thing

I am ready for love
Would you please lend me your ear?
I promise I won't complain 
I just need you to acknowledge I am here

If you give me half a chance
I'll prove this to you 
I will be patient, kind, faithful and true
To a man who loves music
A man who loves art
Respect's the spirit world
And thinks with his heart

I am ready for love
If you'll take me in your hands
I will learn what you teach
And do the best that I can

I am ready for love
Here with an offering of 
My voice
My Eyes
My soul
My mind

Tell me what is enough
To prove I am ready for love

I am ready

2011-07-28 - 18:37:16

Att välja den enkla vägen



Igår frågade jag min vän ifall hon tror att människor tyckt det vore konstigt ifall jag gifte mig med Helmer. Katten.
Hon trodde så.

Skit också.

2011-07-26 - 13:46:57

När vi ändå är inne på det här med brev

Pepp, som ett brev på posten.

Hej Linnéa! 
Du minns säkert inte mig.. Jag jobbade som vikarie på Rödhaken för MÅNGA år sen när du gick på fritids. Jag minns inte alla barn men dig minns jag mycket väl. Du var en väldigt omtänksam och gullig liten tjej som månade om att alla skulle ha det bra. Nu hamnade på din sida av en slump och gick in på din blogg och läste. Fastnade i flera timmar. Vilket stort hjärta du har och vad duktig du är på att skriva. Har även lyssnat på din musik. Vad fantastiskt begåvad du är!!! Du kommer att gå hur långt som helst! Verkligen kul att se dig efter alla dessa år och jag önskar dig all lycka med vad du än tar dig för. Kram kram


2011-07-26 - 13:46:37

Frihet kan definieras på många sätt

Expose yourself to your deepest fear; after that, fear has no power,
and the fear of freedom shrinks and vanishes.
You are free.



Konsten att känna sig fri men inte fast.


2011-07-25 - 14:20:38

Utkast: Juli 24, 2011

En väldigt liten del utav de ord som dagligen matas ut på alla miljontals bloggar runt om i vårt avlånga land undrar jag egentlgen hur många av dom som verkligen blir lästa.
Därför tänker jag skriva till mig själv. För att jag vill och behöver.
Tack för titten.

Till Linnéa. Till dig. Till mig.

Jag tycker inte om att se dig såhär. Det känns som att den sidan utav dig redan spelat ut sin roll och andra sidor behöver ta plats. Visst, andra sidor har tagit plats. Långt och länge och, om jag nu ska trotsa alla jantelagar som trots hat ligger som en liten irriterande bakterie i skallen, så är jag ändå stolt. Över dig.
När du kör, så kör du. Men det är nu, när andra saker som har andra namn än Jantelagen, tar onödigt stor tankekraft som du behöver dig en smäll. Och den enda människan som nog fixar att ge dig den där ordentliga smällen och samtidigt får dig att ta det rätt, det är jag.
Har du aldrig förr haft ordet fokus i huvudet så är det nu det ska in.
Det är liksom nu du är här. Där. Där du så länge du levt och kunnat tänka velat vara. Det är väl det som uppenbarar sig när du ibland sätter gråten och skrattet i halsen och inte kan behärska din lycka.
Och vet du vad jag tycker?
TA VARA PÅ DET.
Även där vet jag att du oftast gör det. Men. Ibland banar du ur och låter andra saker ta över. Alldeles för mycket. Saker som faktiskt inte är värt att lägga energi på. Hur mycket du än tycker tvärtemot vad jag skriver nu, så är det faktiskt så. Självkänsla. Du läste själv om det igår, och om hur viktigt det är. Egenvärde. Någonting du ibland kan sakna helt. Bygg upp det där tillsammans med en smula stolthet så kommer du kunna skaka av dig svek som en hund skakar sig torr fortsättningsvis. Det är viktigt. Att du lär dig inse att alla människors ord spelar roll och att världen omkring dig faktiskt inte raseras eller rasar ifall en utav alla dessa människor skulle visa sig vara någon annan. Men visst är det svårt. Svårt eftersom du sällan släpper in människor på riktigt. Och de få gånger du väl gör det gör du det för att du tror på de och för att det känns rätt. Så, med all rätt kan du få ha lite ont i hjärtat de gånger någonting inte visar sig vara sådär fantastiskt och ärligt, som du till tvåhundra procent trott. Hjärtskav, det är någonting man aldrig kommer kunna komma ifrån, eller styra.
Inte ens du.
Men, för att inte jag också ska tappa fokus nu och börja tycka synd om dig, så är det viktigt att ändå poängtera att hjärtskav och skit ändå måste stängas ute nu. Om du lånar känslan utav ignoransen som råder inom dig och låter den platsa framför just det där, hjärtskav och skit, så kanske det underlättar för dig och ditt fokus.
Det måste det göra. Faktiskt.
Du kommer bara bli knäpp. Mer knäpp. Mer ledsen. Och mer opepp.
Tre ord jag vet att du hatar.
Allra helst nu. Nu när det gäller. En gång för alla.
Du kommer ändå aldrig förstå. Eller få en chans att förstå. Uppenbarligen.
Glöm. Bara glöm.
Så. Imorgon är det måndag. En ganska inom-ramarna-vanlig dag att starta på nytt.
Mental träning. Fysisk träning. Röstträning.
Fokus.
Och om du fixar det där nu. När du fixar det där. Så kommer jag bli ännu mer stolt över dig. Och det vill jag bli, för det ändå trots allt anledningen till varför jag lever.

Jag tänker inte säga att jag älskar dig. För det vore bara frampressat eftersom det är tre ord jag mer än sällan aldrig använder. Tre ord som, om jag sagt dom till dig, vetat att du ändå inte trott på.
Men kör hårt nu.
Vi är bäst.

Jag fick för mig att skriva ett par textrader ur Cornelis 'Somliga går med trasiga' skor, bara för att skingra tankarna och orden. Men jag låter melodin spelas upp i mitt huvud istället och uppmarar er, som faktiskt tagit er ända hit, att kanske söka upp låten och lyssna på den.

Sov gott. Ni som får sova.
Slut för nu.


2011-07-25 - 01:25:27

Hjärnverksamhet, mental förberedelse & citat

"- Du kan vara hur grym som helst - hemma och i duschen och i replokalen. Men när du står på scen och gör samma sak är det plötslig direktsändning, röd prick, kamera 2, publiken applåderar, någon kameraman pekar på dig 3,2, 1... kör! Då gäller det att man är förberedd, säger han."

2011-07-22 - 18:20:19

En dag tänker jag berätta allt och lite till





Det närmar sig.
Du närmar dig mig.
Jag härmar dig.


Natt. Nu är det natt. 
Tack för dagen.
kweli



2011-07-22 - 02:11:25

Världens bästa mormor säger vad hon tycker

Tidigare idag satt vi och fikade hemma hos min 86-åriga mormor. Hon visade sina nya skor som hon köpt som hon inte kände sig så bekväm i. Senare under kvällen träffade jag henne igen och då hade hon sina nya skor på sig.

L: Dom var ju jätte fina, skorna.
Mormor: Tycker du?
L: Ja, det ser ju jätte bra ut!
Mormor: Jag tycker att dom är AAAS fula.



2011-07-19 - 22:26:32

Tio och sjutton

Han sa till mig att det brukar ta sex veckor innan det kommer. Snart är jag där och nu börjar jag förstå vad han menar.
Han hade rätt. För, det blir mer och mer påtagligt för varje dag som går.



Saknad. Enorm sådan.

2011-07-19 - 10:17:38

Fantastisk helg i Sandefjord

På dagarna spelade vi gitarr och tittade i fina böcker.


... och under dygnets andra timmar stod böckerna på sin plats igen och vi gjorde annat.

2011-07-18 - 20:41:45

Love is in the air

Ett smakprov.

jag höjer ett långfinger åt kärleken som aldrig går som man vill
det är precis som att alla dessa överraskningar på något sätt hör till
jag höjer ett långfinger åt kärleken och alla som tror att den är sann
för förr eller senare går det åt helvete när man väl äntligen funnit varann

ni kan kalla mig bitter
själv säger jag realist
men med facit i hand ser jag att livet kommer stavas solist
ni kan kalla mig bitter
själv säger jag realist
men med facit i hand ser jag att livet kommer stavas solist

när jag fyller hundra kommer jag säkert skratta åt det här
då när jag sitter bredvid mannen som i flera år hållit mig kär
mannen som då döden mött och till livet sagt farväl
mannen som älskat både min kropp och min själ

när jag fyller hundra kommer jag säkert skratta åt det här
men det dröjer tills den dagen, nu är nu och här är här

ni kan kalla mig bitter
själv säger jag realist
men med facit i hand ser jag att livet kommer stavas solist
ni kan kalla mig bitter
själv säger jag realist
men med facit i hand ser jag att livet kommer stavas solist

2011-07-18 - 20:18:01

Royal Carribean



Jag vet inte om det är min systers skratt eller mitt skämt i sig som får mig att skratta åt denna videon än. Två år senare.

2011-07-15 - 11:40:22

Jag skulle gjort det igen om jag fick

Jag ler lite när jag hör melodier visslas utav mig själv. Melodier som Bengt, min lärare på högstadiet, kännetecknade sig med när han kom gåendes längs de grå korridorerna på skolan.
Han vägrade berätta vilken melodi det var. Men nu vet jag. Och nu visslar jag den själv, som om det vore den mest självklara melodi i världen att vissla.

Jag sjunger en snutt ifrån en låt tillägnad Helmer, min katt. Jag får direkt dåligt samvete eftersom texten är ganska så elak. Jag ber om ursäkt till Helmer, på danska. Och det är då jag inser att det förmodligen fortfarande sipprar lite alkohol i blodet på mig ifrån gårdagens fest. Kanske.



Dagarna är fina nu. Delar utav dom. Det pirrar titt som tätt till i magen på mig och jag känner mig glad. Och nöjd.
Dock så skaver hjärtat lite stundtals men det tillhör väl också, att någonting ska skava. Visst?
Och det är väl egentligen då som man lär sig livet. Hur man ska fortsätta leva det och med vilka. Lära sig vilka ord, vilka människor, som är sanna och inte bara fina.



Imorgon packar jag med mig min älskade gitarr och sätter mig på färjan till Sandefjord där två utav världens finaste människor väntar. Elin & Emma.
Jag längtar.

2011-07-14 - 14:51:32

Midnatt råder det är tyst i huset

'Jag borde skriva mer. Jag vet.'

En tanke eller två. Hit och även dit. Det vore fint.
Två tankar. Dubbelt upp. Resultat; ännu finare.

Vissa saker går åt rätt håll.
Vissa står still.
Vissa kanske till och med går åt fel håll. Om det finns någonting som kallas fel vilket jag kanske vill påstå att det inte gör. Eftersom allt har sin mening så innebär fel någonting som kommer resultera i någonting rätt. Något bra.
Det ena leder till det andra. Det andra leder till någon annan. Någon annan leder till någonting nytt.

Håll mig, när du vill.
Håll dig, när du kan.



Slut på ord för nu.
Dags att ställa klockan. Se sig omkring i rummet och beundra sina fina vänner som fyller upp vår lilla lya som tillsammans kommer gnugga grus ur ögonen om tre timmar då alarm ringer och tider ska passas.
Göteborg byts ut mot Stockholm.
Televisionslivet. Inspelningsdrivet.
Spännande.

Godnatt.

2011-07-09 - 01:23:02

Sjutton femtiotvå, ringer på torsdag

http://photofjk.blogspot.com/

2011-07-07 - 17:51:32

Det skulle jag väl kanske inte tycka

Jag såg fotografier utav ett vintrigt landskap och tyckte det såg mysigt ut. Jag undrar om jag kanske har feber idag?

2011-07-06 - 10:27:50

Det vore tråkigt att falla på plats

Mina fingrar fick något kli inom sig samtidigt som min hjärna tänkte åttahundrafyrtio tankar - samtidigt - vilket är en bra förutsättning för att faktiskt få ur sig ett par rader här. Äntligen.

Jag lever fortfarande det liv jag kallar Stockholmslivet, med allt vad det innebär. Jag är liksom där nu, mitt i allt det där som jag för ett drygt halvårsen lovade mig själv att jag skulle vara; på väg till det liv jag alltid velat leva. 
Jag lever för dagen och gör det jag vill samtidigt som mina planer och allt jag har att se fram emot och göra staplas och bildar ett ganska så högt torn. Men det är ju en del utav det där, att trivas i mitt nu. Vilket jag gör.
Jag försöker leva som ingen annan, för faktiskt så finns det redan så många som lever lika. Lika samma som han skulle sagt. Ett leva-på-rutin-liv-utan-passion är för mig över jag jag slår varje dag in i mitt egna huvud tankar om mina drömmar och mina mål. Det finns ingenting annat. Det finns inga regler att följa. Det finns inga krav. Det finns inga måsten. Tillvaron, relationerna omkring mig, platserna jag vistas på - allt - formar jag efter en och samma princip. Principen om att trivas och må bra. Ramar, jag håller mig helst utanför. 

Och vet ni?
Det är otroligt fint att känna att det knappt finns någonting som jag har eller är som jag skulle vilja ändra på.
Och jag låtsas inte. Det är det som är det bästa.
På riktigt. Allting handlar om att göra saker, om att leva - på riktigt.

Vi ses snart igen. På ett eller annat sätt. Det vet jag.



Just ja. Ett PS.
blablablabla. bla. Det finns alltid två sidor utav en historia. Tänk på det.
Ett DS också. Bara för att.

2011-07-05 - 17:36:24







Besökare Online:
Besökare idag: Veckobesök:
Månadens:
Besökare Totalt:




Bloggtoppen.se Personligt
RSS 2.0