Ghana, forsta dagarna

En liten uppdatering ifran ett varmt och underbart och 35 grader varmt Ghana.

Vi kom hit sent for ett par dagar sen. Mitt i natten. Tva killar motte upp oss pa flygplatsen och hjalpte oss att hitta ratt buss. Jag har skrivit dagbok de forsta dagarna och kommer skriva ner det och publicera har nagan annan gang. Nu tanker jag skriva om det som sker har och nu.

Igar akte vi ut och besokte byn dar vi kommer att bo 2 till 3 manader framover. Vi fick mota familjen vi ska bo hos. Underbara manniskor. Byn bestar utav ungefar 4 lerhus och i mitten av garden star kittlar under eldar och ryker. Tuppar och hons springer omkring pa garden bland getter och odlor. Fullt utav glada barn overallt. Oboruni ropar dom pa alla oss vita manniskor hela tiden, vart man an kommer. Det betyder vit manniska och allt dom vill ar att man vinkar och nar man gor det blir dom overlyckliga.

Nar vi halsat pa familjen blev vi tilldelade tva afrikanska namn. Mitt namn ar Akua, uttalas Aqiia och Isabells namn ar Afia. Efternamnen minns jag inte sa dom far jag beratta om nasta gang.

Vi tog en promenad langs den sandiga lilla vagen till projektet dar byn haller pa att byggas. Val framme satte vi oss nagon minut sen undrade de ifall vi var klara att jobba och sjalvklart var vi det. Man vill ju visa framfotterna i borjan. Arbetet som vi stod infor var tuffare an vi kanske trott. 10kgs betongblock, upp pa huvudet ala africanstyle, upp for en liten brant stig till en man som stod och byggde huset. Allting ar sa primitivt har. Allt! Och igar nar vi bar och slet som sma djur kande vi att det ska bli skont att spendera halften utav arbetsveckan i skolan och resten pa bygget for oj, det var hart!

Nar arbetet var klart satt vi i ungefar tva timmar och vantade pa att aka hem men byn dar vi ska bo och jobba ligger sa odsligt att inga bilar finns dar. Sa efter 20 minuters promenad genom djungeln bland frukter och haftiga trad kom vi till en narliggande by, dar vi aven kommer jobba som larare pa skolan som finns dar, och fick en tru tru som tog oss hem. I tru tru, som ar en minibuss, satt vi 21 personer, sa det var varmt, klibbigt och underbart. Tro det eller ej.

Just nu bor vi bland andra volontarer och det ar lite lyxigare dar. Vi blev forvanade over att det fanns en toa nar vi kom dit forsta dagen. Men det forsvann ganska sa snabbt nar hon som visade oss toaletten sa toaletten spolas en gang i manaden sa det kanske luktar lite illa. Och det kan jag forsakra att det gjorde. Och det kandes som en befrielse att anvanda den sk toaletten i byn igar nar vi var och halsade pa. Hellre en obefintlig toalett an en toalett som stinker sa mycket att man nastan tror att man ska do pga odoren.

Vi har tillgang till en dator idag och jag har forsokt ladda upp en film. Vet inte om det kommer ga for internet har ar som ni forstar inte det basta. Men jag forsoker lite till.
Annars vill jag bara saga hej och hejda. Imorgon borjar vi somsagt vart riktiga jobb och vi flyttar ut till den pyttelilla byn 2 timmar ut pa landet i djungeln dar varken bilar eller annat existerar. Sa nar nagon uppdatering sker nasta gang blir svart att saga.
Time will tell.

Igar kopte vi frukost och middag och vatten under dagen och spenderade tillsammans 15 kronor.
Folket har ar glada och sjukt gastvanliga sa  man kanner sig verkligen valkommen overallt!
Alla manniskor ar sa vackra.
Barnen ar sa sota.
Allting ar som man tankt sig fast anda inte. Vi forstar nog annu inte att vi ar har.

Hoppas ni mar bra dar hemma!
Vi har det underbart och njuter utav varje sekund har!
Hors nar vi hors.
Love.

\

En snabb liten video pa alla fina barn som blir sa glada over att se en vit manniska. Har massvis av filmer men fick ta den kortaste da internet tar valdigt lang tid.



Resten ar printscreens ifran kameran. Har.

Utanfor fonstret dar vi sitter nu i den storre byn som heter Tanaso.

Vagen till byn dit vi flyttar imorgon.


Byn dar vi kommer bo.

Barnen, de underbara barnen.


Kommentarer
Skrivet av: shaya

ÅÅÅÅÅÅÅÅ va kul att läsa! Å va grymt det verkar Akua ;)

Ska verkligen försöka komma och hälsa på! Å va kul att ni verkar trivas å att allt är bra :)

Hälsa Afia!

<3

2011-02-13 @ 17:09:06
Skrivet av: Margith

Så skönt att ni har det gott. Hoppas det blir bra i den lilla byn. Ni gör ett fantastiskt jobb, Jag ska sända ner kläder så snart det går.



Kramar från Lars o Margith

2011-02-14 @ 19:40:21
Skrivet av: Anonym

hej. jag undrar hur du har fått möjligheten att göra det här? det du skriver och fotografierna är fantastiska!

2011-03-19 @ 12:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback