Shoppingdag


Idag har det varit en grå och mulen dag här i Rio så vi bestämde oss för att åka till marknaden i centrum. Där fanns allt du kan tänka dig. Riktigt roligt att bara gå och titta på alla saker, rota, leta, känna.
Vi stannade till vid ett stånd där brassarna trängdes för att komma fram. Dricka och nåt att käka, 1 real. 1 real = 4.10 kr. Så en rätt billig lunch med andra ord...

Efter att vi gått oss svettiga på marknaden hoppade vi in i en taxi och åkte hem. Tog det lugnt en stund under tiden som det ösregnade utanför.

Framåt kvällen gick vi ner till den andra marknaden, som ligger ett stenkast här ifrån, kollade lite och njöt av att vi nästan var de enda besökarna på marknaden eftersom det fortfarande regnade. Skit skönt med sommar-regn!

Vidare till ett jätte mysigt café. Där satt vi under markisen i värmen och provade på det brasilianska bakelseutbudet. Chokladmoussekaka, tiramisùkaka och nån annan spännande sak beställde vi in och jag kan säga att när vi var klara mådde vi rätt illa. Vattnet och kaffet tog slut rätt fort med tanke på törsten som uppstod i samband med sockerbomberna som vi tryckte i oss.
25kr fattigare gick vi in och shoppade loss på apoteket. Lite skillnad ifrån apoteken där hemma vill jag lova. Här finns allt. Roliga (och kanske i vissa länder förbjudna) preparat, nagellack, hårfärger, tuggummi, barnmat osv osv. Så det kan vara riktigt kul att kolla in apoteken här faktiskt.

Imorgon bär det av till Ipanema igen. Och efter 7 lektioner på youtube tar vi med oss surfing-brädan och ger surfingen ett nytt försök. Önska oss lycka till.
Sen kommer även de efterlängtade bilderna att komma upp för nu har vi alla lovat att vi ska bli betydligt duktigare på att ha med oss kameran när vi gör nåt. Så vänner, snart får ni se oss!
Tills dess, ha det grejt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback