Cuba, dag 10. Klick klack.

Blev tidigt och lugnt inatt. På vägen ut gick vi förbi ett café där dom sjöng guananamera, kul att få höra den på riktigt. När vi väl kom fram till stället var det inte många minuter kvar innan dom stängde. Så vi traskade snällt hemåt igen. Förbi alla miljarder transvestiter som tränger sig på gatorna om kvällarna.. 02.09, var vi hemma igen. Utanför dörren tog vi av oss skorna så vi inte skulle väcka lilla Maria-Rosa när vi kom hem. Frida körde sakta in nyckeln i dörren och försökte vara så ljudlös som möjligt. När vi öppnade dörren var TVn på, lamporna tända och lilla Maria-Rosa städade. 02.09 kan man städa för här på Cuba gör man precis vad man vill, hur man vill och när man vill. Rätt skönt! Så nu sitter Frida och gör läxan. Jag sitter här och skriver och mamma har plockat av sig glesbygdskavajen (fleecejackan) och lagt sig. På vägen hem hade mamma och Fridas små dispyter, like usual ;) . Mamma himlar med ögonen till mig och suckar och Frida gör precis likadant. Jag blir liksom deras språkrör, som vanligt. Hahahaha. Det är tur att vår familj är utrustad med ett stjärnbarn som mig! Som kan förmedla mellan parterna. Vad gjorde dom utan mig?

Onsdag. 12:28.
På väg ut. Det har varit en slapp förmiddag. Frida försov sig idag så det blev ingen skola för hennes del. Igår kväll kunde vi inte sluta skratta, som vanligt på kvällarna här. Blir inte förvånad om jag har fetingtvättbräda när jag kommer hem faktiskt, just på grund av alla skratt. Ligger här och tappar andan på kvällarna, så fruktansvärt skoj. Frida sa att hon var så trött på skolan igår och vi kom på hur komiskt det hade varit om hon hoppade av, 3 dagar innan avslutningen. Hela resan i onödan typ. ’Då har du tagit tjänstledigt i onödan’ sa jag till henne och hon rättade mig med att säga ’sagt upp mig, jag har sagt upp mig Linnea’. Shit vilken galen syster jag har! Men det där med att hon ska hoppa av stämmer givetvis inte och imon får hon allt gå igen. Idag missade hon faktiskt inte jätte mycket eftersom dom skulle äta tårta och dricka rom med parallellklassen, det är tydligen sånt man gör på universitetet här. Lite skillnad från skolan hemma va? Haha.

Vi har suttit och visat Maria-Rosa massa bilder ifrån hemmet på datorn. Visade moster Libbans hund Åke och då var Maria-Rosa tvungen att hämta sin hund, Princessa, och ta upp henne i sängen. Hålla ansiktet mot skärmen och visa Åke. ’Titta princessa, där är din pojkvän Åke’ sa hon x antal gånger till den smått förvirrade hunden. Ha-ha. Som sagt, skrattar gör man väldigt mycket här! Nu ska jag göra mig i ordning så att vi kan gå ut. Tror jag ska sätta på nån bra musik också för just nu hörs som vanligt en miljard ljud utifrån. Detta surr blandat med ljudet av en piccoloflöjt som spelar Für Elise. Man slutar aldrig förvånas.


Förresten, här var vi idag.. Världens utsikt över Havanna. Det ni ser pà bilden jag tog förut är dock bara en knapp fjärdedel av hela stan. Sjukt stort.

Kommentarer
Skrivet av: Anonym

Ja va gjorde dom utan dig! Tänk om du bodde i ett land som Cuba, va du skulle ha de välstädat hemma, haha. Inget solande o badande!!!Sover ni bort dagarna, eller är de kallt eftersom morsan går i fleectröja? Kramar Evy

2009-03-26 @ 10:38:57
Skrivet av: ävapäva

hahahhhah jamen va skönt att allt é som vanligt då vad det gäller relationerna trots att ni är på andra sidan jordklotet! kul att åke har en cubansk tjej nu då!! snart dags att packa å dra hem till tysta kungälv hehehehe!! har ni slutat leta efter vänner till mig? nu skall jag åka å köpa penseér. ha det gött alla

2009-03-26 @ 11:10:30
Skrivet av: moster Libban

2009-03-26 @ 15:54:19
Skrivet av: moster Libban

Guantanamera, (nu är hon här igen lärarinnan) om jag inte har fått felaktig information så är det en by på Cuba (kolla det). Nej du Frida du kan inte lägga av nu , vad skulle det likna............ skit eller ????

Hur länge är det tills ni kommer hem ? Åker Frida hem samtidigt eller när kommer hon ?

kramar

Libban

2009-03-26 @ 15:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback