Cubapics.



Havanna / Partypeople / Hus / Utgàng.

Nàgra randompics ifràn Havanna. Här har ni.
:)

2009-03-29 - 04:48:30

Cuba, dag -har tappat räkningen-. Sol.

Trodde inte att jag skulle orka mig upp idag efter gårdagens party, men det gick allt bra! Jag och Frida var på hemmafest i Gamla Havanna, det var roligt! Blev rätt sent igår med, kom hem runt fem och väl hemma ville vi kolla på filmerna som filmats under kvällen. Då bröt vi ihop. Filmat när cubanerna och canadensaren lär sig säga roliga internskämt på svenska, sjukligt roligt!

Idag har vi solat hela långa dagen. Ingen strand idag, vi var för lata för det så vi var bekväma och låg vid poolen idag. Funkar helt okey det med, iaf en dag.. Inte mer. Så nu är vi bruna och brända och jag är väldigt trött. Ska lägga mig efter att min internet tid tagit slut. Måste vara pigg för en heldag på stranden imorgon förstår ni! 

Hoppas ni har det bra där hemma. Fixa vår innan jag kommer hem tack! Ha det fint. hey.

2009-03-29 - 04:37:06

Cuba, dag 12. Music music.

05.29 ’Det blir utgång men lugnt ändå’. Sure. Den kombinationen fungerar inte så jätte bra här.

Vi gick till parken och mötte upp Fridas kompis Kayel ifrån Canada. Trevlig person. Vi tänkte gå till nåt ställe han tyckte vad bra men när vi kom dit var det stängt. Vår vanliga otur. Gick istället till det stora hotellet i centrum där vi var sist i förhoppning om att det skulle vara ’biiiiig party’. Denna gången var det dock big party, roligt. Vi satt där några minuter innan Frida hade fixat en karaokelåt till mig. Phu. Jag hade verkligen ingen lust, men man får ju ställa upp för laget så där stod jag med micen i handen och sjöng. Klagar iof verkligen inte för varje gång jag gör det förvånas jag över hur mkt jag älskar det. Låten tog slut och plötsligt blev jag uppdragen på scenen. Det var tydligen en tävling som min kära syster ’anmält’ mig till. Ibland är det verkligen jobbigt att inte förstå språket haha. Så där stod vi som sjungt och publiken skulle rösta fram en vinnare genom att skrika och applådera så mkt som möjligt. En efter en fick gå av scenen och tja, jag vann! :D haha. Roligt. Vinsten resulterade i gratis Mojitos, ohlala. Där rök min sk lugna kväll..
Vid 3 gick vi därifrån till ’vasaparken’ som jag kallar det. Folk satt och spelade gura och hade det gött. Vi satte oss där med. Efter några minuter hade jag en gitarr i min hand och satt och sjung och spelade. Cubanen, som spelade sjukt grymma gitarrsolon, fixade en gitarr till och han körde små fills å så samtidigt som jag sjöng och spelade. Åh, va roligt det var!  Film kanske kommer om jag orkar fixa senare :;P.
En väldigt rolig och bra kväll. Höjdpunkten måste ändå varit när Kayel lärde sig säga ’Fin glesbygdskavaj’ till mamma. Muahahahaha. Riktigt roligt.

Sängen kallar.

2009-03-29 - 04:32:45

Finlandia.

Orkar inte skriva idag.
För mindre information läs Fridas blogg.

2009-03-27 - 02:47:56

Cuba, dag 10. Klick klack.

Blev tidigt och lugnt inatt. På vägen ut gick vi förbi ett café där dom sjöng guananamera, kul att få höra den på riktigt. När vi väl kom fram till stället var det inte många minuter kvar innan dom stängde. Så vi traskade snällt hemåt igen. Förbi alla miljarder transvestiter som tränger sig på gatorna om kvällarna.. 02.09, var vi hemma igen. Utanför dörren tog vi av oss skorna så vi inte skulle väcka lilla Maria-Rosa när vi kom hem. Frida körde sakta in nyckeln i dörren och försökte vara så ljudlös som möjligt. När vi öppnade dörren var TVn på, lamporna tända och lilla Maria-Rosa städade. 02.09 kan man städa för här på Cuba gör man precis vad man vill, hur man vill och när man vill. Rätt skönt! Så nu sitter Frida och gör läxan. Jag sitter här och skriver och mamma har plockat av sig glesbygdskavajen (fleecejackan) och lagt sig. På vägen hem hade mamma och Fridas små dispyter, like usual ;) . Mamma himlar med ögonen till mig och suckar och Frida gör precis likadant. Jag blir liksom deras språkrör, som vanligt. Hahahaha. Det är tur att vår familj är utrustad med ett stjärnbarn som mig! Som kan förmedla mellan parterna. Vad gjorde dom utan mig?

Onsdag. 12:28.
På väg ut. Det har varit en slapp förmiddag. Frida försov sig idag så det blev ingen skola för hennes del. Igår kväll kunde vi inte sluta skratta, som vanligt på kvällarna här. Blir inte förvånad om jag har fetingtvättbräda när jag kommer hem faktiskt, just på grund av alla skratt. Ligger här och tappar andan på kvällarna, så fruktansvärt skoj. Frida sa att hon var så trött på skolan igår och vi kom på hur komiskt det hade varit om hon hoppade av, 3 dagar innan avslutningen. Hela resan i onödan typ. ’Då har du tagit tjänstledigt i onödan’ sa jag till henne och hon rättade mig med att säga ’sagt upp mig, jag har sagt upp mig Linnea’. Shit vilken galen syster jag har! Men det där med att hon ska hoppa av stämmer givetvis inte och imon får hon allt gå igen. Idag missade hon faktiskt inte jätte mycket eftersom dom skulle äta tårta och dricka rom med parallellklassen, det är tydligen sånt man gör på universitetet här. Lite skillnad från skolan hemma va? Haha.

Vi har suttit och visat Maria-Rosa massa bilder ifrån hemmet på datorn. Visade moster Libbans hund Åke och då var Maria-Rosa tvungen att hämta sin hund, Princessa, och ta upp henne i sängen. Hålla ansiktet mot skärmen och visa Åke. ’Titta princessa, där är din pojkvän Åke’ sa hon x antal gånger till den smått förvirrade hunden. Ha-ha. Som sagt, skrattar gör man väldigt mycket här! Nu ska jag göra mig i ordning så att vi kan gå ut. Tror jag ska sätta på nån bra musik också för just nu hörs som vanligt en miljard ljud utifrån. Detta surr blandat med ljudet av en piccoloflöjt som spelar Für Elise. Man slutar aldrig förvånas.


Förresten, här var vi idag.. Världens utsikt över Havanna. Det ni ser pà bilden jag tog förut är dock bara en knapp fjärdedel av hela stan. Sjukt stort.

2009-03-26 - 03:27:12

Cuba, dag 9. Det blir aldrig som man tänkt sig :)



En hälsning ifrån the Khalil muppets. Ohlala.

Det har varit ett par bra dagar i värmen här nu! Idag var det tänkt att vi skulle dra till stranden, som vanligt, men Maria-Rosa hade andra planer serni. Hon ville ta med oss till Capitolio, en gigantisk byggnad mitt i stan. (googla för jag orkar inte lägga upp bilder ;P ). Hon ville att vi skulle gå in och se oss omkring och varken jag eller mamma var jätte upplagda för oförståelig konst, men det fick det bli ändå eftersom vi inte kan säga nej. Haha. Så vi gick där inne och beklagade oss över hur tråkigt vi hade ungefär haha.. Nädå, så illa var det kanske inte men det var inte riktigt vår plan med dagen, men nu har man sett Capitolio. Bocka av i livsboken. Oj har jag en livsbok? :O Det visste jag inte ens själv! Men nu när jag tänker på det så finns det ju några saker man måste göra innan man dör, så det är väl det jag menar med ’livsbok’ då antar jag. (Bara det att ordet låter en miljard mkt töntigare än nåt annat.) Åka till NY, lära mig surfa, åka till alla grekiska öar , vli rik, och skriva en bok är en pytteliten del av sakerna jag ännu inte bockat av än, men det kommer. Livet är långt. Har börjat på min bok iaf. Det är sjukt vad mycket inspiration man får här nere. Så nu har jag skrivit en hel massa sidor i min bok som jag ska trycka i ett enda exemplar som jag sen ska ge bort till mig själv om några år när den är klar, kul va? Nä nu blir det flummigt här känner jag. Solen har gjort sitt idag tror jag. Jag och mamma har nämligen suttit mitt i stan och solat i massa timmar idag, efter att vi kollat på all konst i Capitolio. Ingen mat och inget vatten i solen. SMART av oss! Så man är lagom seg i skallen nu. Tror jag ska göra det som Frida, mamma och Maria-Rosa gör just nu; VILA!
Ikväll blir det utgàng, salsaklubb. Mer om detta imon.

2009-03-25 - 02:54:41

Cuba.

Allting tar tid här men jag tänkte bjuda pà 3 bilder som jag tagit ifràn staden och stranden
Kanske kan vara roligt att se hur vi har det. :)



2009-03-23 - 02:43:38

Cuba, dag 7. Regn bland annat.

Gårdagen, phu, den blev hård. Blev ingen playa igår på dagen eftersom det var lite blåsigt å kasst strandväder helt enkelt. Alla vi var så sega igår och hade inte tänkt göra nåt speciellt. Efter den något sena middagen vid åtta var det dags att spendera ett par minuter vid internet som vi har tillgång till mellan 9-11 varje dag. Igår ville det dock enbart krångla så jag gav upp. Fridas norska klasskompis ringde och sa att det var fest hemma hos nån cuban. Dom skulle dit och ville gärna att även vi skulle hänga på. Jag var verkligen inte sugen alls och även Frida var väl lite seg. När vi i princip hade bestämt oss för att inte göra nåt ringde dom igen och Frida sa då, käck som hon är; ’Vi kommer om 20 minuter’. Bara att göra sig i ordning. Halvspringa förbi kiosken där vi köpte varsin tetrapack (typ festis) med rom. Yäk. Sedan hoppade vi på en buss som kom väldigt lägligt och där fick man som vanligt stå och försöka hålla balansen. Busschauffören luktade sprit och undrade om han fick gå med oss på fest. Haha. Detta landet ÄR sjukt!  Galet. Vi låtsades som att vi inte förstod, eller ja, Frida låtsades som att hon inte förstod.. Jag behöver inte låtsas så mkt när jag är här, för jag fattar ju noll ändå. Vi hoppade av bussen och där stod en massa folk och väntade på oss. Roligt att få träffa Fridas klasskompisar. En salig blandning folk ifrån alla olika delar av världen typ. Kul!
Vi kom till festen där det var fullt ös. Alla dansade och temperaturen i lägenheten måste varit typ 40 grader. Jag hittade en perfekt plats på den såkallade balkongen. Skönt med luft. Det kom en kille som samlade in pengar, 10 spänn per person, i en keps. När han gjort det stack dom och köpte ett par flaskor rom och Cola. Sen var festen i gång, ännu mer. Jag gjorde det dumma misstaget att be Frida göra drinkar till mig vilket resulterade i 60/40 drinkar. 60 rom, 40 Cola. Aj aj. Sen kunde jag inte tacka nej till att dansa salsa med en väldigt väldigt väldigt dansant cuban. Pilli, jag måste säga att den lilla salsastunden på BJ-passet inte hjälpte mig speciellt mkt. Det är sjukt mkt svårare än man tror haha. Speciellt att dansa med folk som i princip lärt sig dansa innan dom ens kunde stå på bena. Men det var bara att låtsas att man kunde och hänga med i svängarna. Såg antagligen väldigt roligt ut men äh, jag hade ju roligt iaf. Huvudsaken. Frida försäkrade mig om att det inte alls såg illa ut och det var det enda som behövdes för mig och mitt självförtroende och det blev därför ett par danser till. Shit.
Vid tre lämnade vi partyt och gick och satte oss på Cafeteria Habana. Alla var hungriga. Tog hundra år innan maten kom men den satt fint när den väl kom måste jag säga. Jag och Frida satt och pratade med hennes tyska klasskamrat och hon undrade vad vi kunde säga på tyska. Frida briljerade med ’arbeit macht frei’ och jag fortsatte glänsa med mina otroliga språkkunskaper; ’hail hitler’. Det glada uttrycket i ansiktet på tysken ändrades snabbt till ganska förvànat. Haha! Bra Frida och Linnea, bra!.. Gräns!

Idag var det också meningen att vi skulle ha en heldag på stranden. Vi skulle gått upp vid nio och eftersom vi kom hem vid 5 imorse och jag mådde grymt dåligt då kände jag mig inte jätte sugen när jag tänkte på att jag skulle upp igen om 4 timmar. När Frida sa till mig att det ösregnade imorse blev jag väldigt glad. Bakis och illamående fick jag ur mig ’ gud hörde mina böner’. Skrattade och somnade om i hopp om att bakfyllan skulle försvinna.

2009-03-23 - 02:35:32

Cuba, dag 6. Angela.

Klocan är alldeles för mkt och egentligen borde sängen vara det enda jag borde ägna mig àt just nu. Men ett inlägg fàr det bli. Vi har kommit hem ifràn en, som vanligt i denna stan, annorlunda kväll. Vi startade kvällen pà Cafe G som jag hela tiden jämnförde med ett cafe i Vasastan, fick samma känsla. Vasastan där man ibland hände när man var yngre. Själva stället var dock inte det enda som pàminnde om Vasastan och när man var nàgra àr yngre. Även de fruktansvärt äckliga (MEN BILLIGA, fyller Frida i) drinkarna fick en att àka tillbaka i tiden nàgra àr. Häxblandning. Sà smakade det.. Jag tryckte i mig min stackars mojito och kände att det skulle vara bra där men icke. Mähät brevid mig som förövrigt erböd mig en privat spanskakurs köpte en till, à snäll som jag är tryckte jag i mig en till. En för mkt! Blä!
Fridas galna ´vän´ joinade oss. TIll en början kunde jag inte sluta skratta och allt blev sà sjukt komiskt. En rastafari-hippie med Bob Marley-tröja och dreads, sönderbrajade ögon och hjärna, sjöng Bob Marley làtar pà sà kallad engelska och berättade om One Love. Bla, bla, blaaaa. Sen, när vi skulle gà ifràn stället blev han sur över, "gud vet vad", och tillslut förstod vi att han var ute efter en sak..; Pengar. Idiot. Men sànna finns det överallt, tyvärr.
Vi gick vidare och det blev inte mer händelserikt. Pà vägen hem blev det en fettbomb som jag kallar det. En minipizza som man köper ifràn en uttràkad cubanska i ett litet stànd pà gatan. Dom är sjuka när det gäller fett och socker här. Dom sockrar ALLT! Jag är sàà glad att jag sitter brevid Frida när vi äter middag för Maria-Rosa älskar att ösa alldeles för mkt mat till en, och även alla supesöööta och sliskiga efterrätter som hon bjuder pà som fàr mig att mà illa efter en tugga, gillar hon att ösa upp lite för mkt av. Men som tur är tillhör Frida det släktet att hon kan äta i princip hur mkt sötsaker som helst, sà när Maria-Rosa tittar bort öser jag över allt till Frida sà jag slipper spy av illamàende. Känner att jag fàr säga till Frida att visa mig gymmet pà màndag. Börar fà lite smàtt panik faktiskt. Allt fett och socker ger mig àngest (oj vad illa detta làter, men hade ni varit här hade ni förstàtt!). Sà att spendera nàgra timmar pà ett gym här p`Cuba hade varit gött och förmodligen en upplevelse det med.

Nä Linnea. Dags att sova nu. De andra har däckat och jag sitter här och knappar pà tangentbordet pà min kära dator. Hade jag varit hemma nu hade jag lyft luren och ringt och väckt nàn men nu är jag dessvärre inte hemma sà jag fàr snällt stänga ner och gà och lägga mig. Verkligen dags.
Phu.
Imon tänkte vi ha en heldag pà stranden. Hur ska jag orka upp?
Det märker vi imon.
Hey.

/Linnea, natt natt natt, alldeles för sen natt..

2009-03-22 - 03:33:02

Cuba, dag 5. En snabbis!

Idag har jag egentligen inte lust att skriva men eftersom jag har 2 timmar om dagen pà mig att utnyttja internet känner jag att jag nästan màste det..
Här är klockan snart tio och vi ska gà ut idag. Ska till Cafe G där drinkarna kostar 3 spänn. Kan bli en livsfarlig kväll känns det som :) ..

Igàr var vi pà marknad med Maria-Rosa. Köpte massa konstiga frukter och grönsaker. Sà glad att jag tog med min riktiga kamera, har fàtt nàgra grymma kort. Det som är synd är att man inte kan ha sàna saker med sig jämt eftersom det är sà mkt stölder här. Sà när man ska ta kort fàr man planera det. Jag hoppas dom fixar internet in till oss snart för dà fàr ni se lite bilder pà hur vi har det.. I värsta fall fàr ni vänta tills jag kommer hem, om ni nu klarar det!? ;)

Nä. Frida är otâlig. Hon vill gà. Datornörden fàr slita sig helt enkelt,.
Vi hörs förmodligen imon igen. Efter en lààààààng och underbar dag som jag ska tillbringa pà playan! wiho.
Ciao.

2009-03-21 - 02:56:54

Cuba, dag 4. Streetmusic.

Fridas cubanska skolkompisar hade sagt att det var ´biiiiig party´ pà ett stort hotell i centrum. ´Dit gàr vi´ tänkte vi! Efter att alla gjort sig iordning, inklusive Maria-Rosa som sà gärna ville gà med oss ut, var det dags att börja traska. Det är en stor stad sà det tar ett tag att komma dit man vill, iallafall om man gàr. Men det finns alltid nàgot att titta pà som underhàller pà vägen.. Igàr rullade det förbi en barnvagn med tvà smà barn i som hade varin mössa pà sig. Ni förstàr att här är det vinter nu och dà fàr barnen ha mössor och hundarna ha stickade tröjor, för 30 grader är ju alldeles för kallt, eller hur!? Maria-Rosa säger hela tiden att hon fryser och att det är kallt,. Och den stackarn har tänkt att besöka Sverige i december, hon kommer ju avlida! :)
Framme pà hotellet pà ´the biiiiig party´ var det endast vi som var där. Lamporna var tända, musiken avstängd och bartendern borta. Men detta àtgärdades fort och snart var det mörkt och musik. Men inga andra människor syntes till, ´the biiiiiig party´.. Det fick bli en mojito för mig igàr oxà, den smakade... rom... baaaaara rom.. ;P
Tiden gick och salsan byttes snart ut till lite mer turistanpassad musik. Barbie Girl och andra làtar alá Absolut Dance 43... Dom är nàgra àr efter med det mesta här, speciellt när det  gäller mode och musik, hoho,.
Fridas vänner fràn universitetet kom efter en stund och vi var inte helt ensamma pa ´the biiiig party´ längre! Vi var ute pa fel kväll förstod vi sen eftersom det var en viktig match för Cuba i baseboll-VM, sà vi fick nöja oss med det lilla sällskapet som vi var. Klockan gick och helt plötsligt var den ett. Vi bestämde oss för att gà vidare. Mamma och Maria-Rosa tog en taxi hem. Jag, Frida och de Havannianska killarna försökte hitta nàt annat ställe att gà till men det gick inte sà bra. Vi gick och gick tills vi kom pà att vi inte skulle hitta nàt annat ställe. Dà vände vi. Pà vägen tillbaka blev det streetmusic. Killarna stod i ring och beatboxade och rappade. Jag sjöng refränger och hade verkligen kul! Sànt är inget som händer hemma, det är bara sànt man ser pà film. Och där stod jag, mitt i filmen och sjöng till beatboxande cubaner pà gatorna i Havanna. Häftigt!

2009-03-20 - 02:47:29

Cuba, dag 3. Sunshine.

Börjar tacka för alla kommentarer. Sàààà kul med lite kontakt med er där hemma!

Jag hade tänkt lägga ut bilder idag eftersom dom skulle ordna internet till lägenheten dit vi bor.. Men som vanligt i detta landet sà är det mañana mañana som gäller sà ännu har inget hänt. Fàr se när det kommer.

Igàr var vi iaf pà stranden. Helt underbart att befinna sig i ett vykort! Sjukt fint och sjukt härligt. Vattnet var ljummet ca 30 grader sà till och med jag och Frida inte huttrade när vi gick i. Dà kan ni nog förstà hur skönt det var med ett dopp?
Vi tog en sk. taxi till stranden ca 20 min bort. En gammal sleten amerikanare som knappt orkade upp för backarna. 9 pers var vi dessutom. När vi àkte hem tog vi bussen. Där stod vi som packade sardiner och svettades, haha. Men eftersom resan kostade 10 öre per person sà kände man att det var värt det. Eller vad säger ni? :)

Nu ska vi strax gà ut och dricka mojitos och fesa loss lite. Sitter här hos grannen och hör hur musikerna somn bor granne övar pà trummor. Hundar skäller och tja, ni förstàr med tanke pà vad jag skrev igàr att det är mkt ljud här! Haha..

Nä nu ska vi strax gà.
Mer kommentarer och SMS tack!
Ciao

2009-03-19 - 02:18:43

Cuba, dag 2. Intryck.

Ni som varit här maste halla med mig om att detta absolut maste vara ´staden som aldrig sover´. Det är helt otroligt. Vid 3 tiden blir det ´tyst´ och vid fyra pa morgonen börjar ljudet, myllret och folket att vakna till liv igen. Just nu sitter jag här och försöker komma pà vad det är jag egentligen hör. Man hör gubbar som pratar (högt), man hör amerikanska bilar som brummar förbi pa gatorna - tutandes för det mesta, man hör basgangen ifran reggaeton eller salsa, hundar som skäller, katter som jamar, tuppar som gal, sopborstar som smeker gatorna, poliserna som har träning i huset mitt emot med en ihärdig visselpipa, man hör ljudet ifràn en cubansk sàpopera ifran grannen utanför fönstret samtidigt som ljudet ifràn en annan cubansk film hörs ifràn nästa granne. Detta tillsammans med cubanskt banprogram ifràn vardagsrummet där man själv bor. För det är nämligen sà att här är det inte som hemma, att fönster betyder glasruta. Nej, här sitter det nàgra träbalkar i varje fönster som skyddar mot insyn - om man vill. Men ljudisolerade är ju synd att säga att de är. Det är sà roligt att se hur stor skillnad det är och det blir en hel del intryck när man är här..

Igàr startade vi dagen med att äta en jätte god frukost som Maria-Rosa, tanten vi bor hos, hade gjort till oss. Hon gör verkligen jätte god mat och närmare det inhemska köket kan man inte komma! Spännande, goda och intressanta smaker. Stekta gröna bananer och färskpressad guavajuice är nàgra av de nya smakerna som överraskat positivt!
Efter frukosten gjorde vi oss iordning och bestämde oss för att kolla in Havanna. Här kan man gà i timmar och insupa stadens kontraster och alla olika människor. Det var det vi gjorde. Lämnade lägenheten vid tio och kom tillbaka strax innan fyra, det kallar jag làngpromenad. Vi tog tvà korta pauser, en vid piren nere vid strandpromenaden där vi köpte en läskande dricka att smutta pà. Vi fortsatte sedan längs strandpromenaden där folk stod och spelade trumpet eller stod och fiskade. Vid andra stoppet blev det lunch. Men som jag sa, mestadels av tiden spenderades pà gàende fot pà Havannas gator. Här finns fruktansvärt mkt att se!

Kvällen startades med en underbar middag här hemma. Maria-Rosa är duktig pà att laga mat. Hon är även duktig pà att prata väldigt mkt och väldigt fort. Hon vill att jag ska lära mig spanska eftersom Frida nu för tiden blivit lite av en expert och mamma kan lite sen innan. Sà hon tycker väl synd om mig när jag hela tiden sitter som ett fràgetecken när de andra pratar och förstàr. Det roliga är att hon försöker prata med mig och när jag dà ska gà och hämta min personliga översättare, Frida, fàr jag inte det utan dà tar hon om allt hon sagt igen fast vääldiiiiiigt saaaaaakta. Hon tror verkligen att det hjälper! :) Sà söt!
Efter middagen blev det àterigen en promenad. Vi stannade pà cafe sofia där jag drack min första riktiga Mojito samtidigt som 6 cubanska män spelade ala ´Panta la mera´-reklamen. Underbart att fà uppleva det pâ riktigt. Overkligt pà nàt sätt. Pà hemvägen var vi lata och tog en taxi hem, för detta betalade vi 3kr. Helt ok faktiskt ;)

Nu har jag precis vaknat och frukosten väntar. Idag är Frida i skolan och när hon slutar ska vi àka till stranden, det ska bli hur skönt som helst. Mer om detta nästa gàng.
Ha det bra tills dess! :)

Linnea (Skrivet 10.00 cubansk tid. Uppdaterad 22.00 cubansk tid. Tidsskillnad -5 fràn Sverige.)

2009-03-18 - 02:53:04

Nu drar jag!

Oh. Äntligen var det dags! :)
3 veckor på Cuba väntar.. Wiho.
Jag ska tänka på er alla här hemma , mer eller mindre, och så ska jag försöka uppdatera så ofta det går, så håll koll folks! Sen följer min kära telefon med så ett SMS då och då skadar ju inte. Råkar ni dessutom tillhöra mina personliga favoriter kan det ju faktiskt vara så att jag svarar ;P
NU längtar jag tills dess att vi avverkat våra 5 timmar på Amsterdams flygplats och kan sätta oss på planet till Havanna och SOVA. Ellerja, jag längtar ju faktiskt mest efter att vara framme och få träffa Frida, såklart!
Dags att stänga ner.

Så.. Hej sålänge. :)


2009-03-15 - 03:24:41

Utför.

Idag när jag satt hos mamma såg jag en äcklig gris. Han hade blivit tjock och ännu fulare! Det var väldigt skönt att se, hoppas det går ännu mer utför.
Denna äckliga grisen, som förövrigt varit vår granne (hos mamma&pappa) hela livet och har egna barn i min ålder, agerade fönstertittare för ett par år sen.
Jag och min syster var väl intressanta att se på förmodar jag. Det var en sjukt jobbig tid när man inte visste vem det var utan bara såg näsmärken i fönstret på dagen och när grannen ringde och berättade att 'nu står han där igen'..
Kvällen jag och mamma haffade honom blev vi väldigt paffa och förbannade såklart. Så som sagt, jag hoppas det går ännu mera utför, det förtjänar den äckliga grisen!

2009-03-14 - 20:05:00

Där ser man.



Igår fick vi våra afficher. :) Kul att se dom 'live'. Vi blev nöjda!
Jag trodde faktiskt aldrig att jag någonsin skulle ha en lan-affich i min hall. Hoho. Där ser man, vad som helst kan hända! :)


2009-03-14 - 12:03:42

Rehab?

Sen jag vetat att jag skulle åka till Cuba i tre veckor har jag varit lite nojig över hur jag ska fixa det så länge utan mitt dagliga användande av dator och mobil. Funderar fortfarande och tror nog att det ska gå helt ok. Blir väl jobbigt i början eftersom man är lite smått beroende, men det lär väl gå över förr eller senare. Ska bli väldigt skönt, när jag tänker efter, att slippa allt sånt faktiskt. Pipande påminnelser på telefonen, plingande dator, almanacka att hålla koll på, jobbtelefon som  ringer, vågen på toalettgolvet, tider att passa, saker att göra.. 3 veckor utan måsten, blir nog väldigt skönt ändå. Så jag ska nog sluta klaga nu tror jag ;)

2009-03-14 - 11:38:01

I'm in the band!

Jag och Mathias hade en fjädedels reunion igår kväll. Oj va bra vi var! Tror vi ska satsa på att ta våra fantastiska coverversioner och åka ut på vägarna runt om i landet och visa upp oss. Otroligt bra! haha.
Kul hade vi iaf. Huvudsaken :)


En bild kan ni få. Filmerna behåller jag nog för mig själv!

2009-03-14 - 10:53:11

Morgondagen.

Imon blir en fullspäckad dag. Har inte ens börjat tänka på min stackars packning än, så det känns som att imon är på tiden att göra det eftersom planet går imon natt typ. Har inte fixat med nåt inför resan känner jag... Har inte kollat upp hur jag ska göra med telefonen, måste bränna massa skivor som nån cuban ville ha, även fixa lite musik åt frida.. Letat upp alla sommarkläder har jag heller inte gjort. Ohlala, va jag är duktig på att planera ibland. Känns som att jag vill spy på ordet 'planera' iof, eftersom vi just nu planerar ett lan för 600 personer. Då orkar man inte planera mkt annat i vardagen. Men imon MÅSTE jag ta mig i kragen.
Tjaja. Tror ni förstår.
Troligtvis många som läser detta på en fradagkväll 22.52 oxå antar jag. :P
Hörs imorgon, så mkt jag hinner.
Hey.

2009-03-13 - 22:52:26

20.27

Nu är vi inne igen. Allt har tagit sin lilla tid idag. Det var verkligen tur att jobbet ringde och hade fixat annat folk till inatt för jag hade verkligen inte hunnit jobba idag..

Nu sitter vi här och har precis käkat lite.. Matte hämtade sin gura så nu sitter vi och har nostalgiafton. Han kör gamla låtar från bandet och det är sååå roligt att friska upp minnet och jamma lite! :)

Blir mer av det nu.
Ciao.

2009-03-13 - 20:26:58

Vissa saker är svåra.


Hur svårt kan det vara att säga n-e-j?
Jag måste verkligen öva mig på det.. Fast jag har försökt ett bra tag nu, utan resultat. Så.. Efter allt är gjort idag blir det förmodligen jobb.. Phu.
En dubbelgångare hade suttit fint nu :)

2009-03-13 - 09:06:38

3 dagar kvar.

Har ni hunnit med att läsa alla inlägg jag skrivit idag egentligen? va?

Lite, eller nej.. Mycket bättre humör nu än innan. Pallrade mig till träningen, skönt det.. En underbar dusch och trevligt kvällssällskap fick mitt dåliga humör att vända igen. Skönt.

Dags att sova.. Morgondagen blir en lång och händelserik dag!
Mer om det imon, nu är jag alldeles för trött för att sitta här.

Sov fint alla fina människor.


2009-03-12 - 23:27:49

Den försvann någonstans.. Vart?

 Vart tog min luft vägen? När jag kom hem och satte mig var det precis som att göra hål på en ballong. Konstigt.. å jobbigt faktiskt..

Liva upp mig igen. Gör nåt.

Borde åka ut och träna.. Sista passet innan jag åker, när jag kommer hem igen är det ny koreografi så det blir verkligen sista gången idag. Borde, borde, borde..


Blää.


2009-03-12 - 18:07:04

Neeeeeeeeeej.

Igår var det vår här. Massa sol och en grymt skön dag.
Idag är det vinter här. Massa snö och slask. Urrrrrrrrrk. Va trött jag blir.
Fast det kan hålla på såhär, iaf 3 veckor till. SEN vill jag ha vår på riktigt. Nån som kan fixa?

Nu måste jag rusa till jobbet.
Hörs ikväll folks.

2009-03-12 - 14:24:55

Äntligen.


Riktig bra skit måste jag säga. Ibland stämmer verkligen reklamerna på TV måste jag säga.
Köp!

2009-03-11 - 15:40:05

Hemma en stund.

Efter jobbet var det en snabb frulle hemma. Sen blev det lite shopping, ensamt. Totalt skittråkigt att handla ensam. Å jobbigt men hundrafemtio saker att hålla reda på. Buhu ;P
Sen har jag lunchat med mamma och gjort en massa annat.. Nu är jag hemma igen, dags att göra mig iordning innan jag åker till Småland och firar Gerds 50årsdag.
Så, dags att fixa sig.
Hörs sen! :)

2009-03-11 - 15:22:37

Fullt ös.

Ibland har jag och min bror väldigt skoj. Vääääääldigt skoj! :)


2009-03-11 - 15:21:13

Näst sista passet.

Fick hoppa in och jobba idag istället. Näst sista passet innan jag åker, sen jobbar jag den 8e april nästa gång. Känns rätt gött faktiskt :D
Vi hörs imon. Heeey

2009-03-10 - 13:46:29

God natt?

Inatt kom jag fram till att jag hatar två saker..: Superhörsel och snarkningar. Nu när jag blivit av med Stefans allt för höga snarkningar, efter alla dessa år, vad gör jag då? Jo jag hör min granne istället. Höll på att bli galen inatt. Blev sur för att jag ens hörde det, jobbigt.. Så ett ljudisolerat hus långt ute på landet och en man som sover tyst som en mus får bli min framtid.. kanske..


2009-03-10 - 09:32:38

God natt!

Äntligen dags att sova.
Ett klipp först bara. Skippa de första 30 sekunderna, han har en tendens att prata. Skippa hatten. Sen är klippet rätt bra.. Inte det bästa han gjort men bra och roligt ändå. Och jag är fortfarande sjukligt kär i hans röst. Vet att jag inte är ensam om det, eller hur Tessy?
 Enjoy and god natt.


2009-03-10 - 00:05:51

Det är helt otroligt!



Idag blev jag taggad på facebook. I ett filmklipp dessutom! Inte vilket filmklipp som helst förstår ni. En väldigt väldigt dold talang som jag själv inte visste att jag hade faktiskt. Säg nåt jag INTE kan!? :O


2009-03-09 - 19:59:39

Måndag.

Insåg precis att jag knappt skrivit någonting om helgen som varit. Dålig stil! Får fixa det sen kanske.
Idag är det måndag, för er som missat det, och mina måndagar består av två saker som de flesta oxå förmodligen vet vid detta laget. Jobb och Bj.
Så som vanligt hörs vi ikväll igen folks.
Ha en bra måndag, om det nu går att ha bra måndagar?
Hey,


2009-03-09 - 12:41:57

Helt okey.

Igår kollade jag lite platser på Cuba som jag vill åka till.. Vill ju kolla runt lite när jag väl är där..
Vill bl.a. ta mig till Cayo Largo (bilden), en liten ö söder om Cuba. Där ska det tydligen vara totalt underbart.. Så dit ska jag! Å det känns faktiskt heeeelt okey att jag kommer befinna mig på stället på bilden om nån vecka eller så. Heeeelt okey.
Tror denna arbetsveckan kommer gå ganska fint faktiskt, skönt att ha nåt gött i sikte. Wiho. Det är nog nu jag börjar inse att jag ska åka, så nu längtar jag sjuuuuuuuukt mkt.. Tick, tack, tick, tack.......


Cayo Largo, Cuba.


2009-03-09 - 10:53:37

Strejk.


Datorn på bilden strejkar idag. Mer än vanligt. Ellerja, iaf skärmen. Den blir svart. g-a-h.
Därav den kassa uppdateringen.
Hoppas på bättre lycka ikväll..
Det lär ni märka.
Får sluta innan det blir svart igen. Hej.

2009-03-08 - 18:45:21

Lugnare än sist iaf.

Gårdagen började med en sunkig och sjukt dålig afterwork. Låter väl roligt? :)
Men sällskapet dög ju gott och väl som tur var.
Jag, Gurra och Matte orkade inte stanna kvar så vi gick hem till mig och förfestade. Jag och M sjung svenska klassiska låtar för Gurra. Vet inte hur kul han tyckte det var, men jag tyckte det var riktigt roligt iaf.
Vid 1 kände vi att efterfesten borde resultera i en riktig fest så vi sätter oss i bilen, med Danne, och åker in till Götet. Jag och Daneil hade otur för våra ställen hade stängt och Stena Line var inte inne för då hade vi åkt till Danmark. Tack och lov att den inte var inne kan jag känna just nu! PHU! Men med Rio Rio i sikte hoppade vi av men hamnade på Sticky istället. Vi var kvar till sist och insåg på centralen att nästa buss skulle gå klockan 6. Vi hade alltså missat sista nattbussen vid 3. Aj aj aj.
Men hem kom vi ändå! Wiho.
Nu ska jag ner till mamma och äta. Är så sjukt hungrig nu.

Hoppas ni hängde med i mitt väldigt osammanhängande inlägg.
Hörs.

2009-03-07 - 12:59:11

Fredag hela veckan. Wiho!

Händelserik och lång dag. Nu väntar afterwork med lite folk, så får vi se vad som händer sen. Förra veckan resulterade afterwork-ölen i dygnsfylla avslutandes på Marstrand, så vad som helst kan i princip hända, det har jag lärt mig nu!

Ha en bra fredag iaf. Det ska jag ha! :)
Trallala.,

2009-03-06 - 17:06:19

Ses imon.

Dags för jobb. Slutar nio imon morgon. Direkt till dokumentationsutbildningen som börjar 9 och slutar 12. Sen ska jag träffa Kungälvs Posten 13.30, SEN blir det helg för min del. Härligt!
Hörs imon! :)

2009-03-05 - 14:18:55

Rast.

Nu är vi hemma igen. Jag och G. Vi åkte förbi Svarta Katten och köpte färska frallor, vi tyckte vi var värda det idag när vi gått upp så tidigt..
Nu har vi rast. Då roar vi oss med detta.. Slår ni mig? 4.8? Skulle inte tro det.

2009-03-05 - 11:30:41

Hur mkt?



Halv tio ska jag vara på banken och prata pension.. Hur många vuxenpoäng är inte det?
Shit.

2009-03-05 - 09:18:35

Stress?

Life Clock by Bertrand PlanesStressa borde folk göra mindre. Frågan är om man hade blivit lugn eller stressad av en klocka, som istället för att visa timmar och minutrar, visar din ålder?
<-

NU är klockan snart två och jag tänkte lagt mig när boysen gick för en dryg halvtimme sen, men icke. Lite musik i lurarna och lite shake i vardagsrummet först.  :S

Ska ju upp tidigt imorgon ju. Nä, nu får jag försöka sova.
God natt.

2009-03-05 - 01:44:53







Besökare Online:
Besökare idag: Veckobesök:
Månadens:
Besökare Totalt:




Bloggtoppen.se Personligt
RSS 2.0